Dobroty z Bylinkové

Každé roční období přináší jiné plody a suroviny, které doma rádi zpracováváme. Co nemůžeme sníst hned, zavařujeme, nakládáme a uchováváme na později. Rádi se s Vámi o naše dobroty podělíme! Vyberte si, co byste rádi ochutnali a ozvěte se nám. Všechny dobroty nemáme po celý rok k dispozici, záleží na aktuální sezóně, ale rádi se s Vámi domluvíme a uděláme Vám objednávku dopředu.

Dresink na salát

Ideální je dát pár kapek na čerstvý listový salát a nic víc již není potřeba.

ŽELÉ Z HROZNOVÉHO VÍNA

Úžasné v kombinaci se sýry a sklenkou či lahvinkou vína. 

Rakytník želé

Letos jsme ho pojali ještě univerzálněji, stačí přidat př. Maniokový škrob, povařit a máte luxusní omáčku na lívance, k dezertům, do kaše, do jogurtu, nebo si z něj zalitím lžičky horkou vodou vychutnat výborný čaj.

Jahodové želé s dlouhým černým pepřem

Želé má univerzální využití, jako omáčka na lívance, na pečivo, k sýrům, do dezertů, do kaše, do jogurtu, nebo si z něj zalitím lžičky horkou vodou vychutnat výborný čaj.

Rebarborový džem

Skvělá kombinace s panna cottou, do dortů, krémů či ke studeným pečeným masům.

Švestkovo-cibulové čatný

Doporučujeme ke steakovým úpravám masa.

Zázvorový sirup

Zázvorový sirup lze použít k výrobě domácí limonády, jako čaj, na podporu imunity, prevence nachlazení.

Česnekové pesto s medvědím česnekem

Česnekové pesto lze použít při grilování zeleniny, na maso, do omáček, polévek,… v podstatě všude kde se používá česnek.

Meruňkové čatný se zázvorem

Doporučujeme ke steakovým úpravám masa.

RAJČATOVÉ SUGO

základ ke spoustě pokrmů, ať už z rajčat či jen s rajčaty jako doplňkem. Skvělá je s ním například bruscheta s mozzarellou a bazalkou.

LEVANDULOVÁ HIMALÁJSKÁ SŮL

Vhodná nejen do koupele, ale výborná je i na steaky…

LEVANDULOVÝ SIRUP

Levandulový sirup lze použít k výrobě domácí limonády, jako čaj, do dezertů, na uklidnění, před spaním…

ŠVESTKOVÁ POVIDLA

Lze využít klasickým způsobem jako povidla, ať už do buchet nebo na palačinky či lívanečky, ale zároveň jsou skvělá k výrobě omáček k masu, do ragú, jako základ na sorbet…

šípkové želé

Želé jde využít na x způsobů, lze z něj udělat šípkovou omáčku ať už k divočákovi nebo na lívance, želé k sýrům, zalít horkou vodou jako čaj, dát na chleba s máslem jako marmeládu…

jeřabinová zavařenina

Velmi chutná na chléb s máslem, ale i k masu, paštikám. Doporučujeme kombinaci s foie gras.

Malinový ocet

Doporučujeme do dresinků, na saláty.

Třešně s levandulí

Vhodný na sladký způsob (na chléb, palačinky), k masu (steaku, drůbeži), či k dalšímu zpracování (sorbet, omáčka).

Dýně se skořicí

Vhodná na lívance, palačinky, jako sorbet, omáčka, např. naše nejoblíbenější použití je v kombinaci s mangem jako pyré s tapiokovým pudinkem.

MĚSÍČKOVÁ HIMALÁJSKÁ SŮL KOUPELOVÁ

Vhodná do koupele.

BEZINKOVÝ SIRUP

Výborná je z něj domácí limonáda, ale zároveň využíváme k přípravě sorbetů, zmrzlin, krémů do dortů, do omáček k dezertům…

Dárkové balení:

Naše dobroty Vám rádi připravíme i v dárkovém balení, které potěší nejednoho gurmána.
Vyberte si, co Vaše hrdlo ráčí!

Objednejte si dobroty

Souhlas se zásadami ochrany osobních údajů

8 + 15 =

Dárkový poukaz:

Darujte nevšední gastronomický zážitek v naší domácí restauraci! Můžete ho využít i k objednávce našich dobrot.